Æbletærte
Æbletærte
Lun æbletærte er altid lækkert. Denne kanelduftende variant er både vegansk og glutenfri, så alle kan være med.
2-3 æbler (ca. 300 g inden de renses)
1½ spsk. kokossukker
2 tsk. kanel
1 spsk. loppefrøskaller
0,75 dl. vand
1 moden banan
2 spsk. peanutbutter
2 spsk. kokosolie, smeltet
60 g kokossukker
1½ dl. plantemælk
75 g mandelmel
75 g fuldkornsrismel
50 g fuldkornsboghvedemel
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt
Pynt: 30 g hakkede mandler
Skyl og rens æblerne. Skær dem ud i fine tynde både. Drys med 1½ spsk. kokossukker og kanel. Vend rundt i æblebådene, så alle både bliver dækket af sukker og kanel. Lad blandingen stå og trække, mens dejen laves. Æblerne kan evt. trække længere i køleskab, hvis det letter arbejdsgangen.
Rør loppefrøskaller med vand. Pisk blandingen godt igennem. Lad stå og trække i 5 minutter.
Smør et tærtefad med lidt af den smeltede kokosolie.
Mos bananen og rør den med peanutbutter og resten af den smeltede kokosolie. Pisk loppefrøblandingen godt igennem endnu en gang, inden den røres sammen med den mosede banan. Tilsæt kokossukker og rør det hele godt igennem. Tilsæt plantemælk og rør godt.
Vend de tre slags mel samt bagepulver i dejen. Hæld dejen i det smurte tærtefad og stik æblebådene let ned i dejen i et smukt mønster. Hæld den væde, der har samlet sig i bunden af skålen med æblebådene, over æblerne. Drys til sidst med de hakkede mandler.
Bag tærten ved 200 grader i ca. 30-35 minutter.